Evénements

FIZTMV 12 mai - EVENIMENTE

16:30 TMMVS Spațiul expozițional - Atelier de teatru pentru copii și adolescenți, Școala de teatru DreamBoutique București și TMMVS
17:45 TMMVS În fața teatrului - Spectacol pe Catalige, Compania de Dans și Entertainment The Sky Iași

Artiștii pe catalige uimesc prin înălțime și ușurința în mișcare, prin costumele colorate, elegante și strălucitoare. Personajele pe catalige cu frac si joben vor întâmpina invitații într-o manieră elegantă pentru un eveniment la înălțime, au împărțit flori, bomboane sau pahare cu șampanie și au realizat fotografii de neuitat cu toți invitații.
 

19:00 TMMVS - Cum l-am îngropat pe Stalin de Artur Solomonov, regia Theodor Cristian Popescu – Premieră națională, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

Cum l-am îngropat pe Stalin de Artur Solomonov, cea mai recentă premieră a teatrului sucevean este montată de regizorul Theodor-Cristian Popescu și va avea premiera pe 12 mai, în debutul Festivalului Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec 2024.

Spectacolul Cum l-am îngropat pe Stalin reprezintă o premieră națională, fiind pentru prima dată când acest text este montat într-un teatru în România, traducerea fiind semnată de Raluca Rădulescu.

Theodor-Cristian Popescu, regizorul spectacolului Cum l-am îngropat pe Stalin ne prezintă viziunea și demersul său artistic astfel:
„O despărțire de trecutul apăsător și lung, propusă de un teatru rus.
Demitizarea lui Stalin, conducătorul-tiran, constructor al Uniunii Sovietice.
Printr-un <<râs profund și precis>>.
Ministerul Culturii susține inițiativa – telegramă de felicitare, medalie.

De la Kremlin, însă, vin reacții ambigue, iritate.
Și vechiul mecanism al fricii se reactivează, virusând din nou comportamentele, mentalitățile, relațiile și, finalmente, rostul și funcția artei teatrale.
Când aceste condiții vechi sunt (din nou) întrunite, președintele preia direct frâiele și construiește el mai departe. Atât realitatea, cât și ficțiunea. Realitatea-ficțiune.
Pe care o cântăm din nou, în cor.
Mai încercăm să râdem?”


21.30 Art Rock Cafe – Just strings. Concert URMA

URMA Just Strings este o abordare complet acustică a repertoriului URMA, oferită de Mani Gutău, alături de Oigăn și Anatol Cazanoi și propune ascultătorilor un nou concept de reprezentație live, în format 360, folosind sisteme speciale de amplificare individuală de înaltă fidelitate.

Fondată în primăvara anului 2003 la Cluj, URMA a îmbogăţit scena rockului alternativ românesc cu 4 albume de studio: „Nomad Rhymes” (2003), „Anger as a Gift” (2005), „Trend Off” (2007), „Lost End Found” (2013) şi cu apariţii live în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția, Marea Britanie și Turcia.

Trademark-ul sonor al trupei URMA a fost amprentat de îmbinarea armonioasă a chitărilor acustice și a diverselor elemente de percuție, în prezența instrumentelor de suflat, precum flautul, saxofonul sau trompeta.

„Buy me with a coffee”, „Terminus”, „Cine iubește și lasă” și „Love Create Inspire” sunt fredonate cu patos la fiecare revenire pe scenă a formației, iar odată cu fiecare concert, URMA ne dezvăluie o nouă poveste, un nou line-up, un nou concept de show, purtându-ne de la o cântare într-o locație neașteptată precum o sală de cinema, scena Ateneului Român sau o clădire de patrimoniu aflată în pericol, la concerte cu o tematică inedită, cu un invitat special sau cu un scop umanitar.

#ProiectCulturalFinantatDeMinisterulCulturii
#ZileleTeatruluiMateiVisniec2024
#ZTMV2024


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre