• Acasă
  • Stiri
  • Ecouri de la debutul stagiunii - Daniela Palade Teodorescu

Stiri

Ecouri de la debutul stagiunii - Daniela Palade Teodorescu

La Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava se joacă teatru fain și responsabil. Cu mintea și cu sufletul orientate și către generația următoare. Fiindcă teatrul creează amintiri și trăiri care îți pot „ține de cald toată viața” și care „te fac om mare”.

În copilăria mea, trupele de teatru erau cele care veneau în turneu la casa de cultură a orașului, iar uneori evadam și mergeam noi la teatru la Iași. Teatrul era cea mai frumoasă evadare a acelor vremuri. Și a rămas cred și acum, doar că formele și nuanțele sunt mai multe și mai rafinate.

 Teatrul are capacitatea de a modela copiii - și pe spectatori, dar și pe cei care joacă pe scenă. Exersarea imaginației, joaca de-a „cum ar fi dacă...”, plonjarea într-un univers de emoții, deprinderea de a le exprima în fel și chip, antrenarea memoriei, cultivarea spiritului de echipă, ușurința de a te pune în pielea altuia și de a depăși teama de a vorbi în public - despre toate acestea am vorbit cu micii actori și spectatori, explorând împreună răspunsuri la întrebarea „la ce ne folosește nouă teatrul?”

O fereastră deschisă - Educația prin teatru a deschis sufletele a sute de copii școlari, într-un proiect cultural desfășurat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava, în parteneriat cu @Școala de teatru DreamBoutique - Visuri placute, finanțat de Ministerul Culturii, la inițiativa unui manager cultural care investește în generația tânără - Angela Zarojanu.

 Grație acestui demers, copiii din satele Bucovinei au participat la ateliere cu multiple valențe de învățare, facilitate de actori și de specialiști în comunicare și au putut viziona spectacolul pentru copii „Deschide-ți fereastra!”, o adaptare imaginată de Bianca Nițu, după textul dramaturgului Matei Vișniec - „Vrem să vă dăruim câte o fereastră”.

O bucurie să pot fi împreună cu acești copii și să moderez discuția cu două profesoare de mare calibru profesional și uman - Elena-Manuela David și Daniela Ceredeev.

https://www.facebook.com/daniela.paladeteodorescu

Foto: talentata Amedeia Vitega


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava