• Acasă
  • Stiri
  • Proiect Cultural-Educational susținut de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava - Antena 3 Suceava

Stiri

Proiect Cultural-Educational susținut de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava - Antena 3 Suceava

Proiect Cultural-Educational susținut de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava - Antena 3 Suceava

https://antena3suceava.ro

Până pe 5 septembrie, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu școala de teatru DreamBoutique - Visuri Plăcute, derulează un proiect cultural și educațional cu impact major asupra tinerilor din județul Suceava. Proiectul, intitulat „O fereastră deschisă - educația prin teatru”, este finanțat de Ministerul Culturii și își propune să schimbe în mod semnificativ viața tinerilor din comunitățile rurale ale județului Suceava.

Proiect Cultural-Educational susținut de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

de Daniela Năsui    |    26 Aug 2024   •   14:40

În aceste zone, unde deficiențele sistemului educațional și rata abandonului școlar sunt îngrijorătoare, conform testelor PISA, arta teatrului devine un instrument vital pentru dezvoltarea personală și educațională a elevilor.

În cadrul acestui proiect, peste 200 de elevi din localități precum Berchisești, Ipotești, Ciprian Porumbescu, Bosanci, Horodniceni, Brodina, Siret și Suceava vor participa la ateliere gratuite de teatru. Sub îndrumarea unei echipe experimentate de artiști și pedagogi, tinerii vor învăța să-și dezvolte gândirea critică, creativitatea și abilitățile de gestionare a emoțiilor.

Proiectul se va încheia pe 5 septembrie, la ora 16:00, cu un spectacol special pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Sub coordonarea DreamBoutique - Visuri Plăcute și regia lui Aurel Palade, copiii vor aduce în fața publicului o adaptare a piesei „Vrem să vă dăruim câte o fereastră” de Matei Vișniec. După spectacol, va urma un dialog deschis cu publicul tânăr, moderat de personalități culturale.Un proiect ce deschide noi orizonturi educaționale și culturale pentru tinerii suceveni, demonstrând puterea transformatoare a teatrului.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava