Spectacolul care a deschis Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec Suceava 2023 a fost LIVADA
adaptare după A.P. Cehov, regia Slava Sambriș.
Pornind de la textul „Livada de vișini”, semnat de remarcabilul dramaturg Anton P. Cehov, cea mai recentă premieră a teatrului sucevean, LIVADA, este montată de regizorul Slava Sambriș, director artistic al Teatrului Republican „Luceafărul”, Chișinău și a avut premiera, joi, 18 mai, la ora 19:00, în prima zi a Festivalului Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec 2023.
Pe fațada clădirii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a avut loc proiecția A FORGOTTEN DREAM -
spectacol de videomaping realizat de Andrei Cozlac
„A forgotten dream” este un spectacol de video mapping ce aduce în discuție o serie de întrebări despre natura umană, care e menită să repete ciclul propriei drame prin uitare. Schimbarea parcursului societății pornește din schimbarea fiecărui om din interior. Uitarea motivației pentru care acționăm în viață duce la o serie de decizii care dau naștere unui război. Războiul nostru interior corupe și viitorul pe care îl clădim. Visul uitat în acest proiect este cel în care vedeam lumea într-o continuă evoluție, în care umanitatea este fascinată de cunoaștere, descoperire, creativitate și pace.
„A forgotten dream” nu este despre ceva ce nu mai există, ci despre un vis pe care trebuie să nu uităm să îl trăim”. (Andrei Cozlac)
Andrei Cozlac (n. 1986) este artist video și Lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași - Facultatea de Arte Vizuale, Secția Fotografie, Video și procesarea computerizată a imaginii și profesor colaborator la secția de media a Facultății de Arte în Limba Română din Târgu Mureș. Experimentalist, interesat în ultimele tehnologii multimedia, a colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping și proiecții live și a semnat video design-ul pentru diverse spectacole de teatru colaborând cu regizori precum: Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija sau Theodor Cristian Popescu.
În anul 2017 Andrei Cozlac câștigă locul I la Concursul Internațional de video mapping Light Up, Iași, iar în 2020 este laureat cu premiul special U.N.I.T.E.R pentru video mapping în teatru; al doilea premiu U.N.I.T.E.R este obținut pentru creativitatea video designului și mappingului video în spectacolul „Plugarul și moartea”, regia Silviu Purcărete.