• Home
  • Events
  • IdentintitAR feminin la Suceava. O colecție de personaje feminine se prezintă prin realitatea augumentată

Events

IdentintitAR feminin la Suceava. O colecție de personaje feminine se prezintă prin realitatea augumentată

„Ficat de struț, așa ne ziceau, că tre' să ai ficat de struț să reziști.”

În această seară, în spațiul expozițional al teatrului, actrițele Diana Lazăr și Delu Lucaci au dat viață textului care a stat la baza spectacolului lectură Cerc închis, de Theodora Sandu, regia Cosmin Panaite, un spectacol care ne-a zdruncinat simțurile și ne-a făcut să ne punem întrebări. Prea multe întrebări la care încă suntem în căutarea răspunsurilor.

„Cerc închis” este unul dintre cele 10 texte dramatice incluse în proiectul IdentintitAR feminin care explorează umbrele unei posibile traume.

IdentintitAR feminin este un univers populat cu siluete de femei și fete în nenumărate roluri, chipuri ale aceluiași avatar, care-și păstrează esența în furtunile unor destine unice, descrise de zece texte dramaturgice semnate de tinere autoare din România și Republica Moldova. Ce înseamnă să fii femeie?

Am reușit, oare, să găsim răspunsul în dialogul dintre Aura, fosta studentă la actorie, care acceptă să vorbească, într-un interviu, despre modul în care visul i-a fost întrerupt ca urmare a unui abuz? Dar, oare, a fost cu adevărat abuz…?

Theodora Sandu este actriță și dramaturg la început de drum. Absolventă UNATC, Theodora face parte din două trupe de teatru din țară: Teatrul Toma Caragiu, Ploiești și Secția Germană a Teatrului Național Radu Stanca, Sibiu, unde performează în limba germană.

„Cerc închis” este primul text scris de Theodora Sandu în cadrul workshop-ului de scriere dramatică coordonat de Mimi Brănescu.

Proiectul IdentintitAR feminin include texte din dramaturgia contemporană, însoțite de instalații multimedia, în realitate augmentată, cu ilustrație, animație 3D, sunet și muzică.

Vă mulțumim tuturor pentru acest tulburător spectacol lectură!

Foto credit: Matei Burac


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre