• Home
  • News
  • 9 ani de teatru la Suceava. O poveste care continuă - BucoWina PLUS

News

9 ani de teatru la Suceava. O poveste care continuă - BucoWina PLUS

9 ani de teatru la Suceava. O poveste care continuă - BucoWina PLUS

https://bucowinaplus.ro

Se împlinesc 9 ani de când scena teatrului sucevean a prins viață, devenind un punct de reper pentru iubitorii de artă și cultură. Pe 24 septembrie 2015, Consiliul Local Suceava a pus bazele Teatrului Municipal “Matei Vișniec”, un nume care onorează atât rădăcinile culturale ale zonei, cât și contribuțiile literare ale dramaturgului cu același nume.

De la vis la realitate. Teatrul sucevean, un reper cultural

Cu fiecare spectacol, teatrul din Suceava a crescut și s-a consolidat, cărămidă cu cărămidă, alături de o comunitate ce l-a îmbrățișat din prima clipă. Acești 9 ani au construit o legătură puternică între public și actorii săi, o comuniune de suflete unite prin iubirea pentru frumos.

De la începuturi și până în prezent, teatrul sucevean a devenit o instituție culturală esențială, atât pe plan local, cât și internațional. Numeroasele producții și colaborări au transformat Suceava într-un punct de referință în peisajul teatral românesc și chiar dincolo de granițele țării. Și nu este doar o scenă pentru actori și regizori, ci un loc de întâlnire a ideilor, a emoțiilor și a exprimării libere.

Teatrul are forța de a uni oamenii, iar aniversarea acestor 9 ani este dovada. Celebrăm așadar teatrul ca un spațiu unde ideile prind viață, emoțiile se manifestă fără rețineri, iar iubirea pentru frumos este mereu prezentă. 9 ani în care actorii teatrului ne-au devenit tot mai dragi, spectacolele tot mai necesare, iar teatrul în sine – tot mai prezent în viața noastră.

Drumul nu se oprește aici. Noua stagiune a fost recent deschisă, iar teatrul sucevean vă invită și vă așteaptă la noi spectacole care fie vă pun pe gânduri, fie vă fac să râdeți. 

Oricum ar fi, suntem siguri că de acum înainte nu urmează decât o consolidare a relației dintre public și actorii pe care îi admirăm și urmărim cu iubire. 

Pe pagina de Facebook a teatrului „Matei Vișniec” poți vedea când au loc următoarele spectacole.

Foto credi: Gabi Marian

#BucowinaPlus #Suceava #Bucovina


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre