• Acasă
  • Stiri
  • Suceveanul Mihai Nistor, premiul UNITER pentru cel mai bun video design

Stiri

Suceveanul Mihai Nistor, premiul UNITER pentru cel mai bun video design

https://intermediatv.ro

Un angajat al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava a câștigat premiul pentru cel mai bun video design la Gala UNITER 2024. Este vorba de Mihai Nistor care a primit distincția pentru contribuția sa remarcabilă la spectacolul „Antologia dispariției” realizat cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Luni seară, pe 17 mai, la sala ”Ion Caramitru” a Teatrului Național I.L. Caragiale din București, a avut loc Gala UNITER 2024, un eveniment marcant pentru lumea teatrului românesc. Printre momentele de glorie ale serii s-a numărat și câștigarea premiului pentru cel mai bun videodesign de către Mihai Nistor, un talentat video tehnician al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava. Premiul a fost acordat pentru munca lui Nistor la spectacolul ”Antologia Dispariției”, o producție complexă ce se bazează pe proză feminină contemporană. Spectacolul, realizat în colaborare cu Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași, a fost apreciat pentru inovația și originalitatea proiecțiilor video, filmărilor și mapping-ului, contribuțiile lui Mihai Nistor aducând un plus de profunzime și impact vizual.
La ceremonia de premiere, Mihai Nistor a fost felicitat și aplaudat cu căldură de către regizorul Tudor Giurgiu, cel care i-a înmânat premiul, dramaturgul Matei Vișniec și managerul Teatrului Municipal ”Matei Vișniec”, Angela Zarojanu, toți aceștia fiind mândrii de recunoașterea talentului și muncii depuse.

Mihai Nistor- video grafician Teatrul Municipal Matei Vișniec
“Bună seara, mulțumesc frumos, mulțumesc Radu Afrim, mulțumesc Teatrului Național din Iași, mulțumesc întregii echipe din spatele spectacolului ”Antologia Dispariției”, a fost un proiect super cu care mă mândresc în continuare. Mulțumesc Universității Naționale ”George Enescu” din Iași și în special lui Andrei Cozlac, domn’ profesor. Îți mulțumesc! Vreau să-i salut și pe colegii mei de la Teatrul ”Matei Vișniec” din Suceava, unde sunt angajat ca tehnician de scenă, deci bănuiesc că aș fi, cred că, dintre primii tehnicieni care au acest premiu. Și nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc familiei mele care îmi este tot timpul alături, pentru mine ei sunt adevărați eroi ai poveștii mele. Vă mulțumesc, o seară bună!”

Alți nominalizați în aceeași categorie au fost Andrei Cozlac pentru videomapping-ul din spectacolul ”Alice in Wonderland”, al Teatrului pentru Copii și Tineret ”Gulliver” din Galați, precum și Cosmin Stancu pentru contribuția sa la spectacolul ”Cum s-a măritat maimuța, și-a luat casă și a găsit fericirea în Orlando”, de la Teatrul ”Andrei Mureșanu” din Sfântul Gheorghe, bazat pe povestiri de Chuck Palahniuk și regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu.


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava